Kartupeļu rulete cepeškrāsnī

Kartupeļu rulete ar sēnēm ir lielisks sātīgs veģetārās virtuves ēdiens, kura recepti būtu vērts iegaumēt pat tiem, kuri ikdienā lieto gaļu.
Tagad par garšu. Kas gan var būt labāks par kartupeļu biezputras un sēņu garšas salikumu? Tikai cepeškrāsnī cepta, zeltaina kartupeļu rulete ar sēņu pildījumu, kas pati kūst mutē. Garoziņa burtiski piesūkusies ar ceptu sīpolu un šampinjonu aromātu, kas padara ēdienu īpaši gardu.

SASTĀVDAĻAS:
kartupeļi – 500 g
kukurūzas ciete – 2 ēdamkarote
sāls – pēc garšas
šampinjoni – 150 g
sīpols – 1 gab.
burkāns – 1 gab.
augu eļļa – 40 ml
malti melnie pipari – pēc garšas

LASI ARĪ ŠO: “Krējuma” kūka – vājprātīgi garda

PAGATAVOŠANA:
Kartupeļus novāra sālsūdenī, to nolej atsevišķā traukā.
Kartupeļiem pievieno kartupeļu cieti un samīca ar stampiņu. Pielej novārījumu tik daudz, lai biezenis būtu stingras mīklas konsistencē.
Sēnes sagriež šķēlītēs, sīpolu sakapā, burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
Uz pannas uzkarsē eļļu, tajā iesākumā apcep sēnes, tad pievieno burkānus un sīpolus, pielikt sāli un piparus apcept 3 – 5 minūtes.
Uz pārtikas plēves izliek kartupeļu mīklu un izrullē apmēram 2 cm biezumā. Pa virsu liek sēņu pildījumu, izlīdzina pa visu virsmu. Ar pārtikas plēves palīdzību sarullē ruleti. Plēvi ruletē ierullēt nevajag, tā jārullē kā suši. Ruleti liek uz cepamās plāts, uz kuras izklāts cepamais papīrs.
Ruleti liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem, cept 30 minūtes. Pasniegt nedaudz atdzesētu.
Ruleti varat pasniegt ar skābo krējumu vai kādu pikantu mērci. Sezonas laikā varat izmantot meža sēnes. Pamēģiniet pagatavot ruleti ar baravikām vai celmenēm.
LAI LABI GARŠO!

Pievienot komentāru